2007-09-06

Vad enkelt allting blir

Nu har orsaken till allt ont äntligen hittats. Det är färgämnen i godis som är boven i dramat. Nu vet vi att:

  • ADHD egentligen inte existerar

  • Stökigt på lektionen inte alls beror på skolan

  • Barnen är verkligen de söta tysta drömmar som vi egentligen alltid trott

Vad enkelt allting blir plötsligt. Vi bara plockar bort alla färgämnen från godis och så kan vi slappna av sen. Eller hur?

Nej, knappast!

Jag tror att den dämpande effekten av att ta bort färgämnena, ja rentav att totalförbjuda både godis och läsk, blir väldigt liten. Barn kan vara nog så stökiga ändå. Om vi ska få lugn i skolan så behövs andra åtgärder. Därmed inte sagt att jag inte vill ha bort godis och läsk från skolan. Det vill jag, men det har mer med fetma och diabetes att göra.

DN

2 kommentarer:

SD sa...

Läste ett mycket mer utförligt referat av artikeln i brittisk press, avsevärt mycket mer korrekt beskrivning. Där nämnde de att effekten av E-ämnescocktailen gav upphov till symptom som motsvarade kring 10% av "full" ADHD-diagnos. Så visst inte löser det problemet, men det är inte någon marginell påverkan heller!

Thomas sa...

Jag tillhör kategorin som starkt betvivlar det där med matematiska graderingar av ett beteende. Hur vet man hur en människa med ADHD diagnos skulle bete sig utan ADHD? ADHD i sig beror på många faktorer och två utredningar utförda av olika människor på ett och samma barn kan ge vitt skilda resultat.

Hur vet du att 10% av full ADHD inte är marginellt? Hur mycket är marginellt? Vad är full ADHD?