2007-09-20

Landstingsfusk med våra pengar

Jaha, så var det dags igen. Våra skattemedel fuskas bort i organisationer som haft noll koll. Tydligen börjar man mer och mer inse att det fuskas både här och där vilket ger resultat.

I dag handlar det om vårcentraler som fuskat till sig miljoner genom att lista patienter som inte fått nån vård. Det mesta uppenbarligen inom landstingsägda vårdcentraler. Utredaren Anders Olsson måste naturligtvis ge privatiseringen en känga i alla fall genom att slänga ur sig:
Mest går till landstingsägda vårdcentraler där läkarna visat intresse att ta över verksamheten. Man kan ju misstänka att de vill bygga som upp en bra ekonomi före övertagandet, säger Olsson.
Citatet vilket visar vilken järnkoll Olsson har på företagsekonomi. Om jag nu vill ta över en verksamhet, är det inte rimligare att jag försöker hålla nere vinsterna före övertagandet då? Om vinsterna ökar så ökar ju priset. Eller tror Olsson att läkarna får verksamheten till skänks?

Länkar:
Fusk kan ge vårdcentraler miljoner (SvD)
Fusk kan ge vårdcentraler miljoner (DN)

1 kommentar:

Thomas sa...

Intressant. Både DN och SvD hade exakt samma text på den här artikeln. SvD's artikel försvann efter bara någon timme från förstasidan. DN har bytt ut hela texten. Nu hackar man inte längre på privatiseringen. Nu är alltihop i stället "Vårdval Stockholm" reformens fel.

Man kan ju undra vems felet egentligen är. En sak är i alla fall tämligen säker. Ingen individ kommer att åtalas för bedrägeri. Våra surt förvärvade skattemedel (mångmiljonbelopp) kommer med all säkerhet att vara borta utan att någon är skyldigt till det den här gången också.