2007-09-06

Heja Reinfeldt

Dialog med muslimer i stället för att sätta hårt mot hårt. Jättebra Reinfeldt. Det är mycket som måste överbryggas mellan en modern demokrati och det synsätt som präglar Islam. Kommunikation är enda sättet att göra det på. Vad är alternativet?

Om vi fortsätter som vi gör och bara skakar på huvudet åt allt flaggbränning, dödshot och terrorhandlingar, vart leder det? Invandrarfientligeten ökar snabbt till sällan skådade nivåer. Partier som SD får mer och mer mandat. Muslimer i Sverige får en allt svårare situation. Våldet eskalerar. Var slutar det? Ett tredje världskrig mellan västländerna och Islam?

Det är dock inte nån lätt dialog att föra. Reinfeldt kan ju inte gärna lova att vi ska införa ett generellt förbud mot karikatyrteckningar som kan vara kränkande. Det enda han egentligen kan göra är att framföra och tydliggöra vårat synsätt och lyssna på ambassadörernas krav. Jag hoppas att han också framför våran syn på deras nuvarande regeringsformer och hur de respekterar mänskliga rättigheter. Men sen då? Hur går vi vidare?

En relaterad fråga är ju varför Nerikes publicering väckte sådan uppståndelse. Den är ju bara en krusning på ytan. Det finns tusentals extrema och våldsamt kränkande karikatyrer på Mohammed på Internet. Hur ska man hantera det? Stänga Internet?


SvD
DN

9 kommentarer:

Roger sa...

Hur otroligt korkade får dessa omskurna vara? De vill kasta oss tillbaka 600 år i utvecklingen för att kommer ner i nivå med dem och tror att vi accepterar det utan att blinka? Mot dumheten kämpar gudarna förgäves.

Anonym sa...

Vi ska inte behöva ändra ett enda tecken i den svenska lagen för att anpassa oss till Islam. Om jag inte tror på Islam, då behöver jag inte ha några Islamska tabun. Jag har full rätt att t.ex. använda Koranen som toapapper om jag så vill, utan att bli hotad eller skadad.

Anonym sa...

Dialog? Vad är det för trams? En spark i röven skulle de ha, och den får Bildt dela ut. Han verkar ha löd i dojorna. Tolgfors är ju en osedvanlig slätstruken mes. Sätt den lille blekfisen i ett träningsläger i Pakistan, så han får lite muskler.

Anonym sa...

Man undrar lite stilla hur många det är som håller med politikerna, förutom det journalistiska vänsterpacket då. Se bara på alla kommentarer i bloggar till såna här saker. Folk är rasande. Ingen normal människa vill att vi ska tumma på grundpelarna i våra lagar för att behaga indoktrinerade religiösa fundamentalister. Låt dem gnöla bara.
Tyvärr kommer de politisk korrekta i detta land, som tyvärr ofta har mycket makt, att totalförstöra vår demokrati genom att ta beslut som inte har något med folkets vilja att göra. Detta kommer givetvis att leda till att väldigt många börjar rösta på rent främlingsfientliga partier. Detta hot mot de styrande politikerna är tydligen för dem väldigt väldigt svårt att se.
Det vore fint om SIFO gjorde en undersökning om hur många i Sverige som är pro-islamster, det vill säga som tycker att vi ska anpassa oss till dessa barbarer som slår ihjäl homosexuella och politiskt aktiva medborgare i sina "länder". Jag skulle gissa på att det bara är de svenska muslimerna.
Detta land kommer att gå åt helvete. Det är helt uppenbart. Tack och adjö kära, öppna demokrati.

/L. Erikson.

Anonym sa...

Det känns ytterligt främmande att vi skall anpassa oss efter muslimskt tänkesätt i Sverige. Yttrandefriheten är en massiv pelare i den svenska grundlagen och demokratin. Regeringsformen föreskriver att ändring av grundlagen endast kan ske med ett mellanliggande val.

Kravet på utbildning borde istället riktas mot de muslimer och imamer som fortfarande predikar sharialagar och tar strid mot "de otrogna i väst", dvs vi som inte är muslimer. Utbildningen borde inriktas på de gällande demokratiska värderingarna vi har i Sverige.

Om man läser i koranen så finner man skrivningar som är ytterst kränkande mot "de otrogna" dvs icke-muslimer, att dessa skall göras ned med svärd mm mm. Dessa skrivningar är anpassade till medeltiden vilket väl stämmer överens med den muslimska tideräkningen som ligger c:a 600 år efter den övriga världens.

/Robert L

Anonym sa...

Tacka representanterna för deras långa protestlista mot våra karikatyr serieteckningar och passa på att överlämna en egen lista på vad Sverige vill att de upphör med...hedersmord, stening för otrohet, hugga af händer för att ha snattat osv listan kan göras lång men generellt: softa upp sharialagarna lite bara..Rock the casbah!

Fröken Sverige sa...

Hade Reinfeldt överhuvudtaget velat skydda Sveriges lagar, så hade han knappast stäng ut media från detta dhimmi-möte.

Dags att börja packa och lämna det sjunkande skeppet.

/FS

Anonym sa...

Heehee, gammal vanlig hederlig svensk diplomati i ett nötskal.
Det var ju just sådan diplomati som räddade oss från att dras med i andra världskriget. Medborgare i andra delar av Europa fick dock offra livet för den frihet vi har idag. Rätt eller fel??

Thomas sa...

Finns det något fegare än att helt anonymt kasta skit på folk?

I kommentarerna används diverse tillmälen och det sägs att en dialog är trams. Ni som tycker så här, vad vill ni egentligen? Tror ni att lilla Sverige är en isolerad ö i världen där vi kan "rensa bort" de folkslag och religioner som vi inte tycker om? I så fall är jag ledsen, då är det ni som är sanslöst inskränkta och korkade i ert tankesätt.

Våran frihet har ett pris. Våran moderna samhällssyn kräver att vi gör intelligenta avväganden och inte reagerar som treåringen i sandlådan så fort vi utsätts för en provokation. Att som ni gör, hetsa upp stämmningarna, leder förr eller senare till våld. När våldet tar vid, tar tanken och dialogen helt slut. Våldet eskalerar.

Jag frågar då, vad vill ni? Ni som säger att dialog är trams och att alla som inte tycker som ni är otroligt korkade. Hur tror ni att vi löser problemet? Tänk efter lite nu i stället för att bara vräka ur er att vi kastar ut oliktänkande. Försök använd de få grå celler ni trots allt måste besitta för att skriva dylika kommentarer.