2007-10-01

Schulman värd respekt

Jag ska villigt erkänna att Alex Schulmans bloggar har aldrig tillhört mina favoriter. Jag har ansett honom som ytlig och populistisk, not my cup of tea som man säger på utrikiska. Nu slutar han blogga! Han slutar trots att han är enormt populär och tydligen drar in en hel del pengar på verksamheten. Som själ anger han att bloggen speglar honom själv och att han inte längre orkar se sig själv i den spegeln.

Schulman väljer alltså att i det här fallet sätta sitt eget samvete framför kändisskap och pengar. Det är värt respekt. En hel del respekt faktiskt. Hans självinsikt är definitivt nånting som alla bloggare bör reflektera över. Står jag för den bild som min blog förmedlar? Det tål att tänka på.

Tack Alex Schulman. Jag hoppas att dina insikter kan bli ett rättesnöre för andra och ha en dämpande effekt på den hets och det hat som ofta syns i våra bloggar. Samvetet måste få vara med i alla sammahang, även i bloggvärlden. Jag tror det är lite skralt med det just nu. Åtminstone om man ser bloggvärlden som en spegel av det svenska samhället i stort.

Länkar:
Schulman stänger bloggen (SvD)
Bloggen tog över min existens (Aftonbladet)
Alex Schulman slutar blogga (DN)

2 kommentarer:

Semantikinspektionen sa...

Tea!! Tea!! Bort från golfbanan... please...

Thomas sa...

:-)