2007-08-24

Har miljödomstolen för lite att göra?

En kvinna har ålagts förbud mot att röka på sin egen tomt. Hennes granne är en grinig advokat som uppenbarligen är väldigt känslig för rök.

Jag röker inte. Jag tycker det är jätteskönt med rökfria arbetsplatser och det är underbart att kunna avnjuta en måltid på en restaurang utan att få cigarretrök i näsan, men med all respekt, är inte detta att gå lite för långt? Om ett sånt här beslut kan vinna laga kraft, vad är då nästa steg? Kommer miljödomstolen att ge sig på lövbränning, grillen, motorgräsklipparen, bilen, vedkaminen, oljepannan, färgångor eller kanske bajslukt från blöjor?

Min personliga åsikt är att det här är rent trams. Att min inbetalade skatt, surt förvärvad genom hårt arbete, ska få användas till att finansiera miljödomstolen för de resor och bedömningar som gjorts samt arbete med efterföljande beslut är helt befängt! Miljödomstolen borde rimligtvis ha viktigare saker att syssla med i dessa dagar.

Snälla miljödomstolen. Skärpning vad gäller prioriteringar!

3 kommentarer:

Leona sa...

ja, det känns ju helt absurt att skattepengarna skall gå till sånt!

Anonym sa...

Alliansbrackor har låg IQ.Eller hur.Du lär väl veta . :)

Fanta

Petter sa...

Vad gäller lövbränning så har Miljödomstolen redan klargjort vad som gäller i detta fall. Löv skall klassas som hushållssopor och får därför int förbrännas av privatpersson. Löven skall behandlas av kommunen likt andra hushållssopor. Det är altså bara att trycka ner lövsäcken i hushållsnedkastet.